اسدالله بيرانوند تصريح کرد: اين همايش از تاريخ 16 تا 21 بهمن ماه در سه حوزه ميراث مادي، ميراثمعنوي و ميراث طبيعي در سالن همايش دانشگاه علوم دريايي چابهار و با حضور اعضاي کميتههاي تخصصي و شوراي عالي سياستگذاري ميراث فرهنگي برگزار شد.
وي افزود: در اين همايش هريک از استانها با توجه به تعداد و نوع پروندههاي موجود در حوزههاي مذکور از پروندههاي خود دفاع کرده و در نهايت اعضاي کميتههاي تخصصي و شوراي عالي و حضار نسبت به ثبت موارد نظرات تخصصي ارائه کردند.
بيرانوند ادامه داد: معاونت صنايعدستي استان قزوين با ارائه پنج پرونده در حوزه مهارتهاي هنرهايسنتي و صنايعدستي ميراثمعنوي در اين همايش شرکت کرد که از ميان اين پنج پرونده، چهار پرونده موجبافي، پنبافي و زرهبافي به دليل سابقه تاريخي، بومي بودن و اصالت هنرها و ساز چنگ به عنوان نخستين نمونه در بخش بهترين عملکردها در پاسداشت هنرهاي فراموش شده در کنوانسيون بينالمللي ثبت آثار به منظور ثبت بينالمللي مورد بررسي قرار گرفت و به ثبت رسيد.
وي افزود: در اين همايش مقرر شد ساز فرش از ديگر پروندههاي استان در حوزه ميراث معنوي به سازمان ثبت اختراعات معرفي شده و در نهايت با مطرح کردن بندي با عنوان شاخصترين ابداعات به منظور ثبت يک اثر ملي مورد بررسي قرار گيرد.
بيرانوند خاطرنشان کرد: معاونت صنايعدستي استان قزوين در حاشيه اين همايش با اجراي ساز فرش و چنگ ايراني قابليتهاي اين آثار را توسط هنرمند سازنده آن به نمايش گذاشت.
/115
انتهای پیام/